Viemärikuvaus ja -tutkimus

L&T on erikoistunut viemärikuvaukseen ja teollisuusputkistojen kuvaukseen. Kuvaamme kaikentyyppisiä viemäreitä ja putkistoja niin kuntien, asunto-osakeyhtiöiden, toimistokiinteistöjen kuin teollisuuskiinteistöjenkin viemäreitä ja putkistoja. Putkistojen kuvauksella voidaan tarkastaa niiden toimintakunto sekä selvittää ongelmakohdat ilman putken esiin kaivamista.
 
Viemärikuvauksesta asiakas saa kattavan raportin, joka sisältää arvion ja havainnot putkiston sisäpuolisesta kunnosta. Kuvausraportti on hyvä perusta myös viemäriverkoston viemäriremontin suunnitteluun.
 

Viemäriverkostojen kuntokartoitus

Viemäriverkoston kuntokartoituksella selvitetään putkiston kunto ja elinkaari. Kuntokartoitus antaa myös hyvät lähtötiedot eri remontointimenetelmien soveltuvuuden arvioimiseen.
Viemäreiden kuntokartoitus kannattaa teettää heti, kun verkoston ongelmat ovat toistuvia tai viranomaiset vaativat todistuksen viemäreiden kunnosta.
 

Uusien viemäreiden vastaanottokuvaus

Uudet viemärit on hyvä kuvata aina ennen käyttöönottoa. Vastaanottokuvauksella varmistetaan, että viemärit on asennettu vaatimusten mukaisesti. Samalla selviää, onko putkissa niihin kuulumatonta tavaraa kuten rakennusjätettä. Uusien rakennuskohteiden valmistuessa on hyvä suorittaa putkiston kuvaus kaksivaiheisesti. Ensimmäinen kuvaus tehdään putkiston valmistuessa, jolloin voidaan välttyä esimerkiksi pintatöiden uudelleen tekemiseltä. Toisen vaiheen kuvaus suoritetaan ennen rakennuksen käyttöönottoa ja tarvittaessa huuhdellaan rakennusjäämät.
 

Viemäreiden ZOOM-tutkimukset

Zoom-kameratutkimuksella voidaan nopeasti selvittää suurtenkin viemäriverkostojen toiminnallinen kunto. Kun on tarve selvittää laitosalueen tai kunnan- / kaupunginosan viemäreiden yleiskunto, kaivojen kautta tehtävällä zoom-kameratutkimuksella se onnistuu kustannustehokkkaasti ja tulokset ovat nopeasti saatavilla. Kuvauksesta asiakas saa normaalin kuvausraportin ja videomateriaalia sekä still-kuvat havaituista vikakohdista.
 

Viemäriputkistojen savukokeet

Vuotovesien paikallistaminen viemäriverkostosta on yleensä erittäin vaikeaa. Kemiallisen savun avulla tehtävällä tiiveyskokeella vuotokohdat löytyvät varmasti. Menetelmä on nopea ja kustannustehokas. Käytettävä savu on vaaratonta sekä terveydelle että omaisuudelle.
​​