Ekohuollon avulla energiansäästöjä

Ekohuollon avulla energiansäästöjä

Energiatehokas kiinteistönhoito on kannattavaa sekä talouden että ympäristön kannalta: mitä vähemmän energiaa kiinteistö kuluttaa, sitä enemmän omistaja säästää. L&T:n Ekohuolto on vähentänyt kiinteistöjen energiankulutusta keskimäärin 15 %.

L&T:n eko-koulutettu huoltomies perehtyy kiinteistön ominaispiirteisiin alkukartoituksen avulla. Huoltomies havainnoi kiinteistön energiasäästökohteet ja raportoi niistä asiakkaalle. Säätöjen ja korjausten jälkeen kiinteistön energiatehokkuutta seurataan ja kehitetään päivittäisten kiinteistönhuoltotöiden ohella. Sekä parannusehdotukset että tehdyt toimenpiteet kirjataan toimenpidepankkiin. Näin energiatehokkuutta ja sen kehittymistä on helppo seurata myös pidemmällä aikajänteellä.
 
Esimerkkejä energiatehokkuuden parantamisesta:
Varastotiloissa on noin 130 loisteputkea, joiden kokonaisteho on
noin 7,5 kW. Niitä ohjataan pelkän valokytkimen avulla, jolloin valot voivat jäädä turhaan päälle pitkäksikin aikaa. Lisäksi ilmanvaihtokone on käynnissä pelkän aikaohjelman avulla.
Ehdotamme valojen ohjaamiseen liiketunnistimia ja ilmanvaihtokoneen ohjaamiseen hiilidioksidiantureita.

Kiinteistön parkkihalli pyritään pitämään noin 15-asteisena. Hitaasti aukeavat nosto-ovet ovat kuitenkin jatkuvasti auki, mikä päästää pakkassäällä lämpöä hukkaan.
Ehdotamme ulos- ja sisäänkäynnille pikarullaovia, jotka voi
pitää kiinni autoliikenteen häiriintymättä.

Ekohuolto+

Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito Ekohuolto+ yhdistää eko-koulutettujen huoltomiesten ja energianhallintakeskuksen tuomat hyödyt. Tämän ainutlaatuisen palvelun saat nyt meiltä!

 

 Näin säästetään ydinvoimalan verran energiaa

 
​​