Yli 90 % L&T:n käsittelemästä jätteestä päätyy hyötykäyttöön

Maailman parantaminen vaatii rutkasti työtä. Onneksi satumme olemaan sen alan ammattilaisia. L&T muuttaa kestämätöntä kulutusyhteiskuntaa kierrätysyhteiskunnaksi. Teemme sen parantamalla asiakkaidemme energia-, materiaali- ja kustannustehokkuutta.​
 
Toimintaamme ohjaa kiertotalousajattelu ja etusijajärjestys, jonka mukaan pyrimme ensisijaisesti ohjaamaan materiaalit uudelleenvalmistukseen tai kierrätykseen. Palveluidemme kautta edistämme asiakkaidemme materiaali- ja energiatehokkuutta. Pyrimme säästämään neitseellisiä luonnonvaroja ja hillitsemään ilmastonmuutosta korvaamalla neitseellisiä raaka-aineita uusioraaka-aineilla ja fossiilisia polttoaineita bioenergialla. Huolehdimme kattavasti materiaalivirtojen arvoketjusta keräämällä, kuljettamalla ja prosessoimalla niitä omissa laitoksissamme.

 

Uudistettu kierrätyslaitoksemme Keravalla on yksi Euroopan ympäristö-ystävällisimmistä. Kattava laitos- ja keräysverkostomme mahdollistaa monipuoliset materiaalien kierrätysratkaisut. Jalostamme vuosittain yli 200 000 tonnia jätettä uusioraaka-aineeksi. Jätteiden kierrätyksen ja polttoaine-toimitusten ansiosta Suomessa jää syntymättä vuodessa yli miljoona tonnia CO2 -päästöjä.

 

Hillopurkista tulee lämpöeristettä, autonrenkaista moottoritie

Katso alta lisätietoja siitä, miten eri materiaaleja voidaan hyödyntää.

Jätetyyppi ​ ​Miten materiaalia voidaan hyödyntää uudelleen Luonnon raaka-aineiden säästö kerättyä tonnia kohden​
Keräysmetalli​ ​Metalli sulatetaan ja hyödynnetään uudelleen. Työpaikkaruokalan haarukat ovat joskus saattaneet kyntää merta alumiiniveneenä.
  • ​​1500 kg rautamalmia
  • 500 kg hiiltä
​Muovi ​Muovi hyödynnetään uudelleen kierrätysmuovina tai -polttoaineena. Ruokakaupan muovipussi voi siis olla jo toistamiseen kädessäsi.
  • ​1800 kg raakaöljyä
Keräyslasi Lasi sulatetaan ja hyödynnetään uudelleen erilaisten lasituotteiden raaka-aineena. ​​Kierrätyslasista valmistetaan esimerkiksi lasipakkauksia ja lämpöeristettä.
  • ​​650 kg hiekkaa
  • 205 kg soodaa
  • 190 kg kalkkikiveä
  • 80 kg maasälpää
Keräyspaperi ​Lehdet ja muu keräyspaperi päätyy uuden paperin raaka-aineeksi. Keräyspaperista tehdään uutta paperia nopeammin ja pienemmällä energialla, kuin metsästä kaadetusta puusta. Paperikuidut voidaan käyttää useita kertoja uuden paperin raaka-aineena.
  • ​​17 puuta
  • 27 000 litraa vettä